Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10
71
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 16, 2013, 09:15:09 »
Sell 1.28626 sl 1.2887. Pokój Wam.
72
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 16, 2013, 08:45:29 »
BUuy 1.28578 sl 1.2851. Pokój Wam. ;)
73
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 15, 2013, 11:01:13 »
Buy 1.28998 sl 1.2894. Pokój Wam.
74
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 13, 2013, 11:08:21 »
Buy 1.29575 sl 1.2952 target 1.2996. Pokój Wam.
75
Dyskusja ogólna / Odp: Kuchnia TV
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 11, 2013, 21:06:46 »
Gołąbki po hawajsku

Mięso z szynki wieprzowej mielimy lub idziemy na łatwiznę, zmielą nam w sklepie.
Cebulę i 2szt. czosnek szatkujemy(polecam do ziół i warzyw w ikei deska z wklęsłym dnem i takie podwójne ostrze a la krajalnica), i dwie papryczki chilli z nasionami szklimy z odrobiną soli.

Do pięciu łyżek oliwy dodajemy płatki czerwonej słodkiej papryki, pieprz ziołowy, odrobina soli(Wieliczka), pieprz świeżo mieliby kolorowy, kolendra, pieprz cayenne, gałka muszkatałowa i gorczycę w kulkach, mieszany, dodajemy do miski z mięsem, dodajemy tymianek, rozmaryn, majeranek, troszkę vegety i troszkę soli zmiękczającej , całość mieszamy i wstawiamy do lodówki.

Do sporego garnka dajemy ok.2l wody trochę soli i kminku. Młodą kapustkę przygotowujemy wycinamy same łodyżki wrzucamy na kilka minut liście do wrzątku podgotowujemy, następnie przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem. Zblanszowaną kapustę odstawiamy, do garnka wrzucamy odcięte łodyżki, woda ta posłuży jako rozcieńczalnik baza do sosu.

Rozgrzewamy naszą cebulkę i dodajemy mięso, rumienimy całość, aż mięsko nabierze kolorku.
Ugotowany ryż płuczemy zimną wodą ja zrobiłem 20łyżek ryżu, w torebce nie da się tak wypłukać 1łyżka=14g, łączymy mięsko, ryż, dodajemy garść lub dwie bułki tartej własnej roboty i garść lub dwie kaszy manny i jedno jajko, całość mieszamy.

Nakładamy farsz na liście, formujemy gołąbki, na szeroką patelnie wlewamy 500ml. naszego rozcieńczalnika i obgotowujemy nie za długo  po kilka min. z każdej strony nasze gołąbki. Wyjmujemy gołąbki, przyrządzamy sos, część płynu odparowała a baza przeszła smakiem, dodajemy trochę koncentratu, 400ml passaty pomidorowej zabielamy troszkę śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Dodajemy ew. sól i pieprz. Sos można przechować oddzielnie z gołąbkami. W sosie podgrzewamy gołąbki. Wyśmienite z ziemniaczkami.
76
Dyskusja ogólna / Odp: Kuchnia TV
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 11, 2013, 20:11:57 »
Frytki po tajlandzku
77
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 07, 2013, 22:01:52 »
Sell 1.31196 sl 1.30880
Sell stop 1.30863 sl 1.3088
Sell 1.3074 sl 1.3084. Pokój Wam.
78
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 07, 2013, 09:30:38 »
Buy 1.30738 sl 1.3066. Pokój Wam.
79
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 06, 2013, 20:10:25 »
Sell 1.3081.7 sl 1.3090.
Sl 1.30797. Pokój Wam.
80
Dyskusja ogólna / Odp: Kuchnia TV
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Kwiecień 28, 2013, 18:05:15 »
Zupa z liści rzodkiewek

Wybieramy najładniejsze, do 1200ml. wody dajemy na oko marchew, groszek i 1kostkę rosołową winiary, podduszamy na maśle pół cebuli i dwa ząbki czosnku wcześniej posypujemy cebulę z czosnkiem solą z Wieliczki szybciej się zrumieni i dopiero wrzucamy na masło, lekko rumienimy, dodajemy pociachane same liście rzodkiewki, kilka minut podduszamy, mieszany, wrzucamy do garnka dodajemy trzy średnie garście muszelek, zabielamy kilkoma łyżkami śmietany.
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
najlepszemeble meute-de-loups ganghg blackborough wwwstadodzikich