68
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 19, 2013, 16:07:18 »
Fileciki po tunezyjsku
Filety kroimy w większe kawałeczki, posypujemy harissą, chilli, solą zmiękczającą i tymiankiem. Wstawiamy do lodówki. Posolony czosnek i cebulę podsmażamy, dodajemy kilka pieczarek, po odparowaniu na środek podsmażamy fileciki, dodajemy marchewkę i groszek dodajemy 150ml wina lub wody. Następnie same fileciki pieczemy.
Makaron gotujemy w nieosolonej wodzie z łyżeczką oliwy.
Bierzemy 100ml wody z makaronu i dodajemy rozgniecione pestki dyni, suszone pomidorki, czosnek, bazylie, koper włoski suszony, sól morska i pieprz. Wylewamy wodę z makaronu, wlewamy miksturę, podgotowujemy, mieszamy.
Do picia podajemy maślankę ze startą rzodkiewką.