Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10
71
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Info abonament sygnały eforex
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 18, 2013, 09:32:28 »
W związku ze zmianami technicznymi w Kaplicy, wprowadzone zostają częściowe odpłatności za profesjonalne sygnały eforex, będą 4 pary edek, kabel, australia i frank. Być może tylko edek, w zależności od rozwiązania technicznego. Miesięczny abonament koszt utrzymania systemu szacuję na ok.80zł, jest to koszt wstępny stosunkowo niewielki w porównaniu z możliwościami jaki oferuje. Koszt może ulec zmianie w górę lub w dół, w zależności od infrastruktury i liczby chętnych. System eforex jest unikalnym projektem, sl 10pipsów. W przypadku niezadowolenia zwrot kosztów abonamentu.

Kontakt:
rodon.barca@o2.pl

Wpłaty MB:
konsulat@onet.eu
72
Dyskusja ogólna / Odp: Kuchnia TV
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 17, 2013, 23:26:27 »
Tortilla z niczego
73
Dyskusja ogólna / Odp: Kuchnia TV
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 17, 2013, 23:16:01 »
Rosół po cygańsku hihi

Dobry rosół wymaga czasu i cierpliwości. Mi osobiście odpowiada typowo drobiowy, nie smakują mi z dodawanym indykiem i miksami, oczywiście zjem, bo jestem wielkim fanem rosołu, ale nie ma to jak drobiowy. Jadłem rosół z koguta, ale żaden nie przebija rosołku z bażanta. Z rosołem nie lubię eksperymentować, bo łatwo może nie wyjść.
Do gara wkładamy porcję rosołową lub dwie nogi z kurczaka, wolę porcję mniej może estetyczna, ale rosół jest lepszy, pierwszą godzinę rosół delikatnie podgrzewamy na małym ogniu tak żeby nie zawrzał tylko lekko pykał. Co jakiś czas zbieramy szumowiny.
Włoszczyznę przyrządzamy, lubię sporo marchwi w rosole.
Obraną cebulę całą przypalamy na czarno nad palnikiem-warto mieć widelec tylko do przypalania cebuli, zrobi się ciemny. Tak opaloną czarną cebulę dajemy do gara, czosnek ze dwa ząbki, trochę ziela angielskiego, kilka listków laurowych i jeden suszony kapelusz grzybka. Po ok.2h wyjmujemy porcję, rosół przecedzić ze 2-3 razy. Dodajemy tylko włoszczyznę, kostki drobiowe winiary, sól i pieprz, podgrzewamy aż warzywa będą mięciutkie. Makaron gotujemy osobno. Podajemy posypane natką pietruszki.
74
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 17, 2013, 09:31:45 »
Sell 1.29026 sl 1.29015.
Sell 1.28785 sl 1.2870.
Sell 1.28641 sl 1.2870. Pokój Wam.
75
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 16, 2013, 22:01:26 »
Sell 1.29026 sl 1.29055 1 target 1.2853, później lub aktualnie sl na 1.29015 target 1.2798 i 1.2767.
Sell 1.28785 sl 1.2901 1 target 1.2853. Pokój Wam.
76
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 16, 2013, 09:15:09 »
Sell 1.28626 sl 1.2887. Pokój Wam.
77
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 16, 2013, 08:45:29 »
BUuy 1.28578 sl 1.2851. Pokój Wam. ;)
78
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 15, 2013, 11:01:13 »
Buy 1.28998 sl 1.2894. Pokój Wam.
79
EUR/USD abonament sygnały eforex EUR/USD / Odp: EUR/USD
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 13, 2013, 11:08:21 »
Buy 1.29575 sl 1.2952 target 1.2996. Pokój Wam.
80
Dyskusja ogólna / Odp: Kuchnia TV
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Anioł Pana dnia Maj 11, 2013, 21:06:46 »
Gołąbki po hawajsku

Mięso z szynki wieprzowej mielimy lub idziemy na łatwiznę, zmielą nam w sklepie.
Cebulę i 2szt. czosnek szatkujemy(polecam do ziół i warzyw w ikei deska z wklęsłym dnem i takie podwójne ostrze a la krajalnica), i dwie papryczki chilli z nasionami szklimy z odrobiną soli.

Do pięciu łyżek oliwy dodajemy płatki czerwonej słodkiej papryki, pieprz ziołowy, odrobina soli(Wieliczka), pieprz świeżo mieliby kolorowy, kolendra, pieprz cayenne, gałka muszkatałowa i gorczycę w kulkach, mieszany, dodajemy do miski z mięsem, dodajemy tymianek, rozmaryn, majeranek, troszkę vegety i troszkę soli zmiękczającej , całość mieszamy i wstawiamy do lodówki.

Do sporego garnka dajemy ok.2l wody trochę soli i kminku. Młodą kapustkę przygotowujemy wycinamy same łodyżki wrzucamy na kilka minut liście do wrzątku podgotowujemy, następnie przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem. Zblanszowaną kapustę odstawiamy, do garnka wrzucamy odcięte łodyżki, woda ta posłuży jako rozcieńczalnik baza do sosu.

Rozgrzewamy naszą cebulkę i dodajemy mięso, rumienimy całość, aż mięsko nabierze kolorku.
Ugotowany ryż płuczemy zimną wodą ja zrobiłem 20łyżek ryżu, w torebce nie da się tak wypłukać 1łyżka=14g, łączymy mięsko, ryż, dodajemy garść lub dwie bułki tartej własnej roboty i garść lub dwie kaszy manny i jedno jajko, całość mieszamy.

Nakładamy farsz na liście, formujemy gołąbki, na szeroką patelnie wlewamy 500ml. naszego rozcieńczalnika i obgotowujemy nie za długo  po kilka min. z każdej strony nasze gołąbki. Wyjmujemy gołąbki, przyrządzamy sos, część płynu odparowała a baza przeszła smakiem, dodajemy trochę koncentratu, 400ml passaty pomidorowej zabielamy troszkę śmietaną wymieszaną z łyżką mąki. Dodajemy ew. sól i pieprz. Sos można przechować oddzielnie z gołąbkami. W sosie podgrzewamy gołąbki. Wyśmienite z ziemniaczkami.
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
republikasarmacka zerowkab blackborough magicaldream jin